Advies ondernemingsraad

Wij gaan voor het beste resultaat

Bij ondernemingsraad.nl zit je goed

Er komt voor elke ondernemingsraad een moment dat het er écht om gaat.

Soms zijn zaken dan ingewikkeld en is er veel specialistische kennis nodig. Op dat moment hebben jullie behoefte aan een adviseur die veel ervaring heeft met jullie situatie.

Je hebt behoefte aan de ondersteuning van iemand die al veel vaker met het bijltje heeft gehakt. Die je kan helpen bij het inhoudelijk beoordelen van de adviesaanvraag, het uiteindelijk formuleren van een advies waarmee je invloed hebt en die je duidelijk kan helpen bij de onderhandelingen.

Door onze ruime praktijkervaring maken wij resultaten waar, komen er duidelijke afspraken en gaan we discussie niet uit de weg. En dat maakt ons uniek.

Wij hebben als geen ander door wat er nodig is om daadwerkelijke invloed te realiseren. Of het nu gaat om een prominente inhoudelijke vraag, de strategie of de onderhandelingen, wij kunnen jullie voorzien in jullie behoefte!

Onze resultaten worden geaccepteerd door alle partijen, van medewerker tot aan de boardroom, zodat achteraf geen discussies ontstaan over wat er nu is afgesproken.

Advies voor de ondernemingsraad

“Wij kunnen het wel roepen maar jullie moeten het gewoon ervaren. Geen woorden maar daden.”

Jullie eigen deskundige adviseur

Advies en ondersteuning

De WOR (artikel 16) biedt jouw ondernemingsraad de mogelijkheid om een externe deskundige in te schakelen. Iemand die vaker met het bijltje gehakt heeft, die een goede analyse kan maken, de juiste strategie kan uitzetten en die samen met jullie het meest haalbare weet te realiseren tijdens de onderhandelingen.

Het inschakelen van een deskundige adviseur is geen uiting van wantrouwen naar de directie toe. Het is simpelweg de erkenning dat ook je wel wat ondersteuning kunt gebruiken. 

Door de chemie en de ‘onzichtbare’ samenhang van onze diensten en expertise zullen jullie merken dat je daadwerkelijke invloed weet te realiseren in praktijk. Onze adviseurs zijn echte specialisten en hebben veel ervaring met en kennis van medezeggenschap, organisatiestrategie, financiën, HR en arbeidsverhoudingen.

Hierbij onze top zes aan situaties waar ondernemingsraden veelvuldig gebruik maken van onze specialistische advies dienstverlening.

Meest gevraagde situaties

Onze top 6

Bezuinigingen en reorganisaties

Een goede regeling voor je collega’s 

Harmonisatie arbeidsvoorwaarden

Functiewijziging, functiewaardering, beoordeling en beloning

De achterban verdient een strategie

Fusies & Overnames

Advies en ondersteuning bij fusies en overnames

Fusies en overnames kunnen complex zijn. Vaak beloven ze geen gevolgen voor werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden, maar de realiteit is anders. Na de notariële handtekening begint het echte werk, waarbij functies veranderen, mensen anders moeten werken, en afscheid wordt genomen van medewerkers.

In deze uitdagende situaties heb je deskundig advies nodig. Ondernemingsraad.nl heeft ruime ervaring en heeft al meer dan honderd ondernemingsraden succesvol begeleid bij fusies en overnames.

Wij begrijpen de complexiteit en helpen je de juiste afspraken te maken.

Handen schudden bij een overname
Bezuinigingen en reorganisaties

Advies en ondersteuning bij bezuinigingen en reorganisaties

Als ondernemingsraad is het cruciaal om de redenen achter veranderingen en reorganisaties te begrijpen en effectieve adviezen te formuleren. Ondernemingsraad.nl biedt ondersteuning bij het beoordelen, onderhandelen en vertalen van meningen naar waardevolle adviezen.

In complexe situaties, zoals alternatieve oplossingen en het bepalen van de ware invloed van de ondernemingsraad, staan onze experts paraat om te helpen.

Vertrouw op Ondernemingsraad.nl voor succesvolle reorganisaties.

bezuinigingen en reorganisaties

De regeling en het sociaalplan

Advies en ondersteuning bij een goede regeling voor je collega’s

Wanneer belangrijke besluiten grote gevolgen hebben, verwachten jouw collega’s dat de ondernemingsraad zorgt voor een passende regeling en mogelijk zelfs een sociaal plan.

Ondernemingsraad.nl biedt deskundig advies en begeleiding om ervoor te zorgen dat de regeling de behoeften van jouw collega’s dekt, van afvloeiingsregelingen tot omscholing en selectie. We helpen je begrijpen hoe de OR kan samenwerken met vakbonden, onderhandelen met de directie en de betrokkenheid van collega’s vergroten.

Vertrouw op onze ervaring voor het beste resultaat voor jouw organisatie.

Akkoord op regeling en het sociaalplan

Gelijkwaardige arbeidsvoorwaardenpakket

Advies en ondersteuning bij harmonisatie arbeidsvoorwaarden

Fusies en overnames brengen vaak de wens met zich mee om arbeidsvoorwaarden te harmoniseren. Dit complexe proces omvat het vergelijken van pakketten, overwegen van compensatie voor werknemers, en omgaan met juridische aspecten.

Onze ervaren adviseurs bij Ondernemingsraad.nl helpen je bij het maken van de juiste vergelijking, juridische overwegingen en het vastleggen van afspraken om het beste resultaat voor jou en je collega’s te bereiken.

Harmonisatie arbeidsvoorwaarden

Functioneert het nog allemaal

Functiewijziging, functiewaardering, beoordeling en beloning

Bij functiewijzigingen, functiewaardering, beoordeling en beloning is het essentieel om te begrijpen of het om nieuwe functies gaat, verkapte reorganisatie of slechts nieuwe omschrijvingen.

Onzekerheid over wie in aanmerking komt en hoe functiewijzigingen de functiewaardering en beloning beïnvloeden, roept juridische en organisatorische vragen op.

In deze complexe situaties is het inhuren van een ervaren deskundige van Ondernemingsraad.nl van onschatbare waarde om de belangen van jouw achterban te behartigen en werk en inkomen te waarborgen.

beoordeling en beloning

De achterban verdient een strategie

Achterban strategie

Een doordachte achterbanstrategie is cruciaal voor effectieve communicatie en invloed op besluitvorming. Onze ervaren deskundigen begrijpen dat achterbancommunicatie meer is dan alleen informeren; het gaat om het creëren van een strategie die de juiste belangen vertegenwoordigt en de onderhandelingspositie versterkt.

Wij helpen jouw ondernemingsraad om zichtbaar te zijn bij de ‘belangennomaden’, zodat jouw vertegenwoordiging van hun belangen helder en effectief is, resulterend in tastbare resultaten voor jou en jouw collega’s.

de achterban verdient een strategie

Mooie woorden van onze klanten

Ook wij kijken terug op twee mooie dagen waarbij bij ons naast jouw levendige manier van presenteren m.n. de eye openers zijn bijgebleven.

De door jou aangereikte handvatten en inzichten zullen wij zeker toepassen, waardoor de OR steviger in haar schoenen zal staan en beter in staat zal zijn haar doelen te bereiken.

E. van Breemen

Voorzitter, Dynniq Energy BV

Als OR hebben we weer genoten van de manier waarop jij complexe materie omzet naar praktische handvatten. De anekdotes en voorbeelden waren zeer herkenbaar.

Persoonlijk wil ik je bedanken voor de sterk inhoudelijke training. Ben veel te weten gekomen over arbeidsvoorwaarden en hoe een reorganisatie echt in de praktijk verloopt. Dit hadden wij echt nodig voor de aankomende periode.

Jill Leysner

OR Lid, Aviapartner B.V.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk kregen de leden inzicht in het OR werk, handvatten voor overleg etc. Het waren geweldige leuke en leerzame 2 dagen op een mooie locatie in Nieuwegein.

Opvallend is, nu een tijd verder, dat de OR leden het nog steeds hebben over de gegeven voorbeelden en tips en trucs. Dat heb ik met mijn ervaring niet eerder meegemaakt en zegt wat over de kwaliteit van de cursus.

Mieke Somer

Ambtelijk secretaris, Dianet

Wij werken onder andere voor

Curium
Signify
Partou
Gemeente Utrecht
DHL

Direct advies nodig?

Wij denken graag met je mee over jullie OR-vraagstukken. Heb je een inhoudelijke vraag, heb je een vraag over Ondernemingsraad.nl of over onze diensten? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Snel schakelen en direct een antwoord? Wij zijn bereikbaar op 034-4608201

Hidden
Voor- en achternaam(Vereist)
Op welke wijze kunnen jullie ons helpen?

Wij begeleiden je OR van het begin tot het eind (en zelfs daarna!). Met onze inhoudelijke kennis van zaken, het maken van een gedegen analyses en onderzoek, het voeren van gesprekken met stakeholders zorgen wij dat er een invloedrijk advies komt met duidelijke afspraken.

Wie betaalt de OR deskundige-adviseur?

De kosten voor het inhuren van deskundigen komen alleen voor rekening van de ondernemer wanneer hem tevoren (een gemotiveerde inschatting van) deze kosten is meegedeeld (artikel 22 WOR). Hij hoeft niet in te stemmen!

Welke deskundige hebben we nodig?

Dat is een beetje afhankelijk van het vraagstuk. Bij inhoudelijke vraagstukken: een bedrijfskundige, advocaat en financieel deskundige. In ieder geval iemand die vaker met het bijltje heeft gehakt.