OR Cursussen

cursussen voor de hele ondernemingsraad

Als OR team ga je met zijn allen op cursus. De inhoud van de cursus is afgestemd op jullie moment, omgeving en wat er nodig is.

Met onze maatwerk cursussen kun je direct aan de slag als ondernemingsraad team. En wat erg handig is: je krijgt een veelheid aan materiaal mee. Het gaat daarbij om checklists, modelbrieven, plannen van aanpak en relevante artikelen.

Zijn er individuele OR leden die zich willen specialiseren in een bepaald onderwerp? Dan bieden onze trainingen de oplossing.

Startende ondernemingsraad

Nieuwe startende ondernemingsraad

Niveau: Starter/beginner

Jullie zijn als startende OR net gekozen. De leden zitten met diverse uiteenlopende vragen over het ondernemingsraadwerk en dat begrijpen wij als geen ander.

Je wilt een goede start maken met de OR en een (meerdaagse) maatwerkcursus is daarvoor een perfecte gelegenheid.

Herkozen ondernemingsraad

Herkozen ondernemingsraad

Niveau: Beginner/ervaren

Je bent net lid van de herkozen ondernemingsraad. Misschien ben je herkozen of neem je voor het eerst zitting in de ondernemingsraad. Of ken je de collega’s die ook gekozen zijn. Je staat in de startblokken en bent klaar om te beginnen. Je hebt allerlei ideeën en verwachtingen ten aanzien van het ondernemingsraadwerk en het (herkozen) team.

Hoe dan ook, samen vormen jullie de herkozen ondernemingsraad. Als herkozen ondernemingsraad wil je weer snel up en running zijn. Wil je aan de slag met zaken waar jouw collega’s wat aan hebben.

Ervaren ondernemingsraad

Ervaren ondernemingsraad

Niveau: Ervaren

Als ervaren ondernemingsraad hebben jullie het nodige meegemaakt en zit je niet te wachten op een ‘gewone’ trainer maar hebben jullie meer aan een sparringpartner.

Iemand die van wanten weet, ruime ervaring heeft met jullie vraagstukken en jaren meeloopt in de praktijk. Die je verder kan helpen bij het uitvoeren van jouw medezeggenschapstaak om maximale invloed te hebben.

Centrale ondernemingsraad

Centrale ondernemingsraad

Niveau: Beginner tot ervaren

Als ervaren ondernemingsraad hebben jullie het nodige meegemaakt en zit je niet te wachten op een ‘gewone’ trainer maar hebben jullie meer aan een sparringpartner.

Iemand die van wanten weet, ruime ervaring heeft met jullie vraagstukken en jaren meeloopt in de praktijk. Die je verder kan helpen bij het uitvoeren van jouw medezeggenschapstaak om maximale invloed te hebben.

OR Cursussen

Een goede ondernemingsraad laat zich scholen! en een cursus kan een wereld van verschil betekenen voor jouw ondernemingsraad.

Wij verzorgen cursussen voor (ambitieuze) ondernemingsraden die invloed willen uitoefenen.

Cursussen waar je niet alleen enthousiast over bent tijdens de dagen maar juist dat je effect merkt over een langere periode is belangrijk voor het uitvoeren van uw taak.

Onze jarenlange ervaring vanuit het veld vertalen wij terug naar onze cursussen. Zo leer je van de beste. En datgene wat je leert tijdens onze cursussen blijft ook niet onopgemerkt bij bestuurder, management en collega’s. Je wordt gezien als een ondernemingsraad waarop men kan bouwen en zij zien jullie als één van de gesprekspartner waar men echt wat aan heeft.

Klanten weten ons altijd te vinden, of het nu gaat over het bouwen van een goed team, het onderhandelen met bestuurder of dat het gaat over een specifiek onderwerp om even te sparren of je laten bijstaan tijdens een advies, wij staan voor jullie klaar.

Maatwerk cursussen voor de ondernemingsraad

Samen met jullie maken we de cursus geheel op maat, afgestemd op de context van jouw ondernemingsraad en onderneming. Op deze wijze kunnen wij jullie wensen combineren met onze ervaring en je meteen voorzien van praktische toepasbare handvatten uit de praktijk tijdens de cursus.

Met onze cursussen kun je direct aan de slag als ondernemingsraad team.

Wat erg handig is: je krijgt een veelheid aan materiaal mee. Hiermee kun je onmiddellijk aan de slag. Het gaat daarbij om checklists, modelbrieven, plannen van aanpak en relevante artikelen.

Met andere woorden het is een must om als ondernemingsraad op cursus te gaan om je OR taak goed te kunnen blijven uitvoeren.

Eigen cursuslocatie

Ondernemingsraad.nl beschikt over een eigen cursuslocatie waar jullie terecht kunnen voor alle cursussen. Onze locatie bevindt zich centraal gelegen in Vreeswijk (Nieuwegein) en parkeren is gratis. De lunch bestaat uit verse luxebroodjes van broodje Vreeswijk. Voor het diner hebben jullie keuze uit een van de restaurantjes die Vreeswijk rijk is. Italiaan, Griek, Indonesisch en zelfs Street food behoort tot de mogelijkheden.

Tijdens de cursus staat de koffie, thee, frisdrank en andere versnaperingen klaar.

Met andere woorden naast een goede leerzame cursus kun je ook genieten van alles wat Vreeswijk te bieden heeft. Wij kijken er naar uit om jullie te verwelkomen.

Externe cursuslocatie

Veel ondernemingsraden maken gebruik van een externe locatie. Even weg van het werk om je echt te kunnen focussen op de cursus en het OR-team. Je wordt niet gestoord en dat is fijn. Je bent vrij om te kiezen waar de cursus gaat plaatsvinden. Waar jullie ook naartoe gaan, wij komen naar jullie toe.

Hebben jullie suggesties nodig of wil je weten wat onze ervaringen zijn met een bepaalde externe locatie dan kunnen wij jullie helpen bij de keuze. De OR boekt de externe locatie zelf. Wij zitten hier niet tussen maar als service kunnen wij wel de locatie voor jullie regelen als daar behoefte aan is. Weer een extra gratis service die je wij vinden passen bij onze dienstverlening.

Incompany cursussen voor de ondernemingsraad

En als u zelf een prachtig kantoor of locatie heeft waar de cursus kan plaatsvinden dan is dat uiteraard aan jullie. Wij zijn er daar waar jullie ons nodig hebben.

Direct advies nodig?

Wij denken graag met je mee over jullie OR-vraagstukken. Heb je een vraag over Ondernemingsraad.nl of over onze diensten? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Snel schakelen en direct een antwoord? Wij zijn bereikbaar op Contact opnemen op 034-4608201

Hidden
Voor- en achternaam(Vereist)
Wat is een belangrijk besluit

Er ligt geen duidelijke definitie vast in de wet maar er zijn wel een aantal vuistregels. Iets wat een niet alledaags besluit is, de aard en omvang van de onderneming, beweegreden en het aantal mensen dat geraakt worden spelen mee om dit te bepalen.

Recht op scholing

OR-leden hebben recht op ten minste vijf scholingsdagen per jaar (artikel 18 lid 3 van de WOR). Voor een OR die ook lid is van een OR-commissie is nog eens drie dagen. De drie dagen geldt ook voor iemand die plaats neemt in de OR-commissie.

Een geldig OR besluit

De wijze waarop binnen de OR een geldig besluit tot stand komt, is opgenomen in het OR-reglement. Het reglement moet vermelden hoeveel leden van de ondernemingsraad aanwezig moeten zijn. In de meeste gevallen is dit de helft plus één.