regeling en sociaalplan

De introductie

Advies en ondersteuning bij een goede regeling voor je collega’s

Als je ooit te maken krijgt met een besluit waar de gevolgen groot zijn dan zal jouw achterban van je verwachten dat je voor een goede regeling zorgt en misschien zelfs verwacht dat er een góed sociaal plan komt.

Dan wil je een regeling die aansluit bij de gevolgen voor jouw collega’s. Een regeling die niet alleen ophoudt bij een goede afvloeiingsregeling, werk naar werk, maar ook voorziet in de behoefte van de collega’s die verder moeten in de organisatie.

Voor deze collega’s gaat het vaak om nieuwe (passende) functies, een juiste selectie, een nieuwe manier van werken, een nieuwe manier van beoordelen, het krijgen van een juiste (bij)scholing en een duidelijk verhaal waarom het allemaal moet.

Maar hoe zit het met de invloed als OR? Moet je het afsluiten van een sociaal plan helemaal aan de vakbonden overlaten, of kun je het beter zelf doen? En als de bonden er over gaan, hoe kun je er dan voor zorgen dat zij een goed sociaal plan afsluiten dat rekening houdt met de belangen van mensen in jouw organisatie? Hoe trek je het beste op met de vakbond? Moet je onderhandelen met de vakbonden en/of de directie? Hoe kunnen we de collega’s bij het resultaat betrekken?

Om dit alles goed te laten verlopen, heb je een ervaren deskundige nodig die veel weet welke regeling en/of sociaal plan past bij jullie onderneming. Die goede regelingen heeft vormgegeven en die bij veel onderhandelingen betrokken is geweest. Die weet wanneer de OR of de vakbond aan zet is. En als er geen vakbond aanwezig is hoe je dan de beste regeling kunt krijgen die past bij de situatie.

Hier hebben de deskundigen van Ondernemingsraad.nl ruime ervaring mee en zullen er alles aan doen om het beste resultaat voor jouw collega’s en jouw organisatie te bewerkstelligen.

Akkoord op regeling en het sociaalplan
Waarom ondernemingsraad.nl

20 jaar ervaring

Praktisch en meteen toepasbaar
Afgestemd op uw organisatie en OR
Direct advies aanvragen over

regeling en sociaalplan

Hidden
Voor- en achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 372 ondernemingsraden gingen je voor

Mooie woorden van onze klanten

Ook wij kijken terug op twee mooie dagen waarbij bij ons naast jouw levendige manier van presenteren m.n. de eye openers zijn bijgebleven.

De door jou aangereikte handvatten en inzichten zullen wij zeker toepassen, waardoor de OR steviger in haar schoenen zal staan en beter in staat zal zijn haar doelen te bereiken.

E. van Breemen

Voorzitter, Dynniq Energy BV

Als OR hebben we weer genoten van de manier waarop jij complexe materie omzet naar praktische handvatten. De anekdotes en voorbeelden waren zeer herkenbaar.

Persoonlijk wil ik je bedanken voor de sterk inhoudelijke training. Ben veel te weten gekomen over arbeidsvoorwaarden en hoe een reorganisatie echt in de praktijk verloopt. Dit hadden wij echt nodig voor de aankomende periode.

Jill Leysner

OR Lid, Aviapartner B.V.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk kregen de leden inzicht in het OR werk, handvatten voor overleg etc. Het waren geweldige leuke en leerzame 2 dagen op een mooie locatie in Nieuwegein.

Opvallend is, nu een tijd verder, dat de OR leden het nog steeds hebben over de gegeven voorbeelden en tips en trucs. Dat heb ik met mijn ervaring niet eerder meegemaakt en zegt wat over de kwaliteit van de cursus.

Mieke Somer

Ambtelijk secretaris, Dianet

Wij werken onder andere voor

Curium
Signify
Partou
Gemeente Utrecht
DHL

Direct advies nodig?

Wij denken graag met je mee over jullie OR-vraagstukken. Heb je een inhoudelijke vraag, heb je een vraag over Ondernemingsraad.nl of over onze diensten? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Snel schakelen en direct een antwoord? Wij zijn bereikbaar op 034-4608201

Hidden
Voor- en achternaam(Vereist)
Op welke wijze kunnen jullie ons helpen?

Wij begeleiden je OR van het begin tot het eind (en zelfs daarna!). Met onze inhoudelijke kennis van zaken, het maken van een gedegen analyses en onderzoek, het voeren van gesprekken met stakeholders zorgen wij dat er een invloedrijk advies komt met duidelijke afspraken.

Wie betaalt de OR deskundige-adviseur?

De kosten voor het inhuren van deskundigen komen alleen voor rekening van de ondernemer wanneer hem tevoren (een gemotiveerde inschatting van) deze kosten is meegedeeld (artikel 22 WOR). Hij hoeft niet in te stemmen!

Welke deskundige hebben we nodig?

Dat is een beetje afhankelijk van het vraagstuk. Bij inhoudelijke vraagstukken: een bedrijfskundige, advocaat en financieel deskundige. In ieder geval iemand die vaker met het bijltje heeft gehakt.