Achterban strategie

De achterban verdient een strategie

Achterban strategie

Hoewel achterban communicatie helemaal niet specialistisch lijkt, is het dat wél!

Om misschien wat meer focus aan te brengen aan het containerbegrip communicatie, spreken wij liever van een achterban strategie. Zoals de wettelijke benadering één van de manieren is om zaken te benaderen is ook de achterban een manier om invloed uit te oefenen op de besluitvorming van de directie en zorg te dragen dat wat leeft bij de collega’s meegenomen wordt in de besluiten.

Naast het invloed uit willen oefenen wil de ondernemingsraad ook zichtbaar zijn bij de ‘achterban’, wij spreken liever over ‘belangen nomaden’. Want bestaat de achterban eigenlijk wel? of zijn het ‘belangennomaden’. Het communiceren met jouw achterban tijdens een belangrijk advies- of instemmingstraject is meer dan even een briefje sturen.

Het gaat om het hebben van een juiste strategie.

De achterban verdient een strategie waarbij ze op een juiste manier op de hoogte wordt gehouden van de situatie en dat het ophalen van de meningen ervoor zorgt dat de juiste belangen worden meegenomen in het besluit. Je wilt dat achterban merkt dat je een juiste vertegenwoordiging bent van hun belangen en dat er een duidelijk resultaat ligt.

Het hebben van een achterban strategie is noodzakelijk om daadwerkelijk en aantoonbaar invloed te hebben en dat het bijdraagt aan het versterken van je onderhandelingspositie.

Onze ervaringen deskundige zijn thuis in het bedenken en uitvoeren van een effectieve achterban strategie die niet los gezien kan worden van wat je als ondernemingsraad wilt bereiken.

de achterban verdient een strategie
Waarom ondernemingsraad.nl

20 jaar ervaring

Praktisch en meteen toepasbaar
Afgestemd op uw organisatie en OR
Direct advies aanvragen over

Achterban strategie

Hidden
Voor- en achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 372 ondernemingsraden gingen je voor

Mooie woorden van onze klanten

Ook wij kijken terug op twee mooie dagen waarbij bij ons naast jouw levendige manier van presenteren m.n. de eye openers zijn bijgebleven.

De door jou aangereikte handvatten en inzichten zullen wij zeker toepassen, waardoor de OR steviger in haar schoenen zal staan en beter in staat zal zijn haar doelen te bereiken.

E. van Breemen

Voorzitter, Dynniq Energy BV

Als OR hebben we weer genoten van de manier waarop jij complexe materie omzet naar praktische handvatten. De anekdotes en voorbeelden waren zeer herkenbaar.

Persoonlijk wil ik je bedanken voor de sterk inhoudelijke training. Ben veel te weten gekomen over arbeidsvoorwaarden en hoe een reorganisatie echt in de praktijk verloopt. Dit hadden wij echt nodig voor de aankomende periode.

Jill Leysner

OR Lid, Aviapartner B.V.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk kregen de leden inzicht in het OR werk, handvatten voor overleg etc. Het waren geweldige leuke en leerzame 2 dagen op een mooie locatie in Nieuwegein.

Opvallend is, nu een tijd verder, dat de OR leden het nog steeds hebben over de gegeven voorbeelden en tips en trucs. Dat heb ik met mijn ervaring niet eerder meegemaakt en zegt wat over de kwaliteit van de cursus.

Mieke Somer

Ambtelijk secretaris, Dianet

Wij werken onder andere voor

Curium
Signify
Partou
Gemeente Utrecht
DHL

Direct advies nodig?

Wij denken graag met je mee over jullie OR-vraagstukken. Heb je een inhoudelijke vraag, heb je een vraag over Ondernemingsraad.nl of over onze diensten? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Snel schakelen en direct een antwoord? Wij zijn bereikbaar op 034-4608201

Hidden
Voor- en achternaam(Vereist)
Op welke wijze kunnen jullie ons helpen?

Wij begeleiden je OR van het begin tot het eind (en zelfs daarna!). Met onze inhoudelijke kennis van zaken, het maken van een gedegen analyses en onderzoek, het voeren van gesprekken met stakeholders zorgen wij dat er een invloedrijk advies komt met duidelijke afspraken.

Wie betaalt de OR deskundige-adviseur?

De kosten voor het inhuren van deskundigen komen alleen voor rekening van de ondernemer wanneer hem tevoren (een gemotiveerde inschatting van) deze kosten is meegedeeld (artikel 22 WOR). Hij hoeft niet in te stemmen!

Welke deskundige hebben we nodig?

Dat is een beetje afhankelijk van het vraagstuk. Bij inhoudelijke vraagstukken: een bedrijfskundige, advocaat en financieel deskundige. In ieder geval iemand die vaker met het bijltje heeft gehakt.