Bezuinigingen en reorganisaties

De introductie

Advies en ondersteuning bij bezuinigingen en reorganisaties

Van belang is dat je als ondernemingsraad een goed beeld vormt van de redenen. Een van de eerste vragen die een ondernemingsraad zich moet stellen is dan ook; “Wat is volgens de directie het probleem”. De adviesaanvraag moet een overzicht geven van de beweegredenen. Sluiten die aan bij de voorgestelde oplossing? Kan ik het aan mijn collega’s uitleggen? Vaak lukt dat niet (meteen). Dat ligt niet aan jullie, maar aan de adviesaanvraag.

Over welke veranderingen hebt je adviesrecht en over welke niet? Is het nodig om te reorganiseren? Als het nodig is, gebeurt het dan wel op de juiste manier? Als er ontslagen vallen, is er dan een goede regeling? Allemaal zaken die je goed wilt regelen als ondernemingsraad.

En als je van mening bent dat een reorganisatie nodig is, maar het niet helemaal eens bent met de uitvoering, hoe stel je dan een advies op dat helpt om de reorganisatie beter te laten verlopen, waar de bestuurder naar luistert en waar de achterban echt iets aan heeft?

De meeste ondernemingsraden hebben weleens te maken gehad met veranderingen en reorganisaties. Je hebt soms gewoon wat hulp nodig bij het beoordelen van de reorganisatie, de onderhandelingen, het maken van de juiste afspraken en je mening vertalen naar een goed advies.

En in sommige gevallen is dit niet genoeg, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een alternatief vanuit de ondernemingsraad. Of te weten waar de echte invloed ligt van de ondernemingsraad en hoe je het gewoon voor elkaar krijgt. Het kan ook zijn dat u alles nog eens wil laten narekenen door een buitenstaander die verstand heeft van reorganisaties en weet hoe je een reorganisatie moet laten slagen.

Dan is een beroep doen op één van de deskundigen van Ondernemingsraad.nl de beste keuze.

bezuinigingen en reorganisaties
Waarom ondernemingsraad.nl

20 jaar ervaring

Praktisch en meteen toepasbaar
Afgestemd op uw organisatie en OR
Direct advies aanvragen over

Bezuinigingen en reorganisaties

Hidden
Voor- en achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 372 ondernemingsraden gingen je voor

Mooie woorden van onze klanten

Ook wij kijken terug op twee mooie dagen waarbij bij ons naast jouw levendige manier van presenteren m.n. de eye openers zijn bijgebleven.

De door jou aangereikte handvatten en inzichten zullen wij zeker toepassen, waardoor de OR steviger in haar schoenen zal staan en beter in staat zal zijn haar doelen te bereiken.

E. van Breemen

Voorzitter, Dynniq Energy BV

Als OR hebben we weer genoten van de manier waarop jij complexe materie omzet naar praktische handvatten. De anekdotes en voorbeelden waren zeer herkenbaar.

Persoonlijk wil ik je bedanken voor de sterk inhoudelijke training. Ben veel te weten gekomen over arbeidsvoorwaarden en hoe een reorganisatie echt in de praktijk verloopt. Dit hadden wij echt nodig voor de aankomende periode.

Jill Leysner

OR Lid, Aviapartner B.V.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk kregen de leden inzicht in het OR werk, handvatten voor overleg etc. Het waren geweldige leuke en leerzame 2 dagen op een mooie locatie in Nieuwegein.

Opvallend is, nu een tijd verder, dat de OR leden het nog steeds hebben over de gegeven voorbeelden en tips en trucs. Dat heb ik met mijn ervaring niet eerder meegemaakt en zegt wat over de kwaliteit van de cursus.

Mieke Somer

Ambtelijk secretaris, Dianet

Wij werken onder andere voor

Curium
Signify
Partou
Gemeente Utrecht
DHL

Direct advies nodig?

Wij denken graag met je mee over jullie OR-vraagstukken. Heb je een inhoudelijke vraag, heb je een vraag over Ondernemingsraad.nl of over onze diensten? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Snel schakelen en direct een antwoord? Wij zijn bereikbaar op 034-4608201

Hidden
Voor- en achternaam(Vereist)
Op welke wijze kunnen jullie ons helpen?

Wij begeleiden je OR van het begin tot het eind (en zelfs daarna!). Met onze inhoudelijke kennis van zaken, het maken van een gedegen analyses en onderzoek, het voeren van gesprekken met stakeholders zorgen wij dat er een invloedrijk advies komt met duidelijke afspraken.

Wie betaalt de OR deskundige-adviseur?

De kosten voor het inhuren van deskundigen komen alleen voor rekening van de ondernemer wanneer hem tevoren (een gemotiveerde inschatting van) deze kosten is meegedeeld (artikel 22 WOR). Hij hoeft niet in te stemmen!

Welke deskundige hebben we nodig?

Dat is een beetje afhankelijk van het vraagstuk. Bij inhoudelijke vraagstukken: een bedrijfskundige, advocaat en financieel deskundige. In ieder geval iemand die vaker met het bijltje heeft gehakt.