Trainingen

Nieuw in de ondernemingsraad

Nieuw in de ondernemingsraad

Als u net lid bent geworden van een ondernemingsraad, komt er heel veel op u af. Alles is nieuw en u weet nog niet wat uw rechten en plichten zijn. Wat wordt er als OR-lid eigenlijk van u verwacht? Wat dient u doen, wat moet u kunnen? Hoe zorgt u ervoor dat u goed wordt ingewerkt en taken krijgt die bij u passen? Hoe gaat u om met uw achterban en de directeur?

Niveau: Starter/beginner

Leidinggeven aan de ondernemingsraad

Leidinggeven aan de ondernemingsraad

Iedere ondernemingsraad heeft een dagelijks bestuur. En dit is niet zomaar een ‘titel’, want dit brengt de nodige verantwoordelijkheden met zich mee.

In deze (online) cursus komen zowel de benodigde vaardigheden van het DB als het ‘managen’ van uw ondernemingsraad zonder de baas te zijn uitvoerig aan de orde. U kijkt na afloop van deze cursus gegarandeerd anders aan tegen uw eigen team

Niveau: Starter/beginner

Strategisch en overtuigend adviseren

Strategisch en overtuigend adviseren

In de (online) cursus ‘Overtuigend en strategisch adviseren’ leert u alles over het adviseren. Wat werkt in de praktijk en wat niet? Welke invloed momenten zijn er tijdens het adviseren? U leert het effect van het onderhandelen voor het moment van adviseren en het maken van de juiste afspraken.

Niveau: Starter/beginner

Functiewaardering, beoordelen en belonen

Functiewaardering, beoordelen en belonen en de taak van de ondernemingsraad

Tijdens de cursus ‘Functiewaardering, beoordelen en belonen’ leert u alle in en outs over dit onderwerp en bent u zich bewust van de ondernemingsraad positie. U weet waar u op moet letten als de bestuurder met wijzigingsvoorstellen omtrent functiewaarderings-, beoordelings- en/of beloningssystemen komt.

Niveau: Starter/beginner

Masterclass WOR

Masterclass WOR

U bent al een tijdje lid van de OR en toch heeft u het gevoel dat u zaken mist. Zijn bepaalde zaken niet advies- of instemmingsplichtig? Uw organisatie is in beweging en voordat u het weet zijn er al onderdelen uitgevoerd zonder dat de OR hiernaar heeft kunnen kijken, laat staan hierover heeft kunnen adviseren. Wat nu?

Tijdens de open (online) Masterclass WOR leert u het ‘echte’ spel in de vingers te hebben.

Niveau: Starter/beginner

Achterbancommunicatie is een specialisme

Achterbancommunicatie is een specialisme

Hoe fijn zou het zijn als de achterban spontaan aanklopt bij de OR voor zaken die leven binnen de organisatie. Zaken die u kunt oppakken zodat uw OR echt iets kan betekenen voor de collega’s. Helaas is de praktijk veelal anders. Niet zelden voelt de OR een ‘kloof’ tussen de achterban en OR. De ondernemingsraad krijgt nauwelijks input of feedback van de achterban.

Niveau: Starter/beginner

Fusies en overnames

Fusies en overnames

Als uw onderneming te maken krijgt met een fusie dan zorgt dat altijd voor veel onrust. In de praktijk is een fusie altijd een overname, en dat is bijna nooit leuk voor de werknemers van de overgenomen partij, zeker niet als uw bedrijf wordt ingelijfd door een belangrijke concurrent.

Niveau: Starter/beginner

Financieel beleid

Financieel beleid: eindelijk duidelijkheid over de cijfers

Ondernemingsraden hebben in toenemende mate te maken met de financiële cijfers en managementinformatie. Waar de ene ondernemingsraad complete financiële boekwerken krijgt dient de andere te zeuren om de cijfers. En als u de cijfers heeft dan vraagt u zich regelmatig af wat u er als ondernemingsraad mee kan en mee moet. U wilt graag beoordelen op basis van de financiële cijfers of het goed gaat met uw onderneming en als het even kan weten of de directie moet of gaat ingrijpen.

Niveau: Starter/beginner

Effectief onderhandele

Effectief onderhandelen als ondernemingsraad

Of u nu wilt of niet, maar u onderhandelt vaker dan u denkt. In sommige gevallen krijgt u uw zin en soms ook niet. Hoe u het ook wendt of keert, u wilt invloed uitoefenen. Als ondernemingsraad onderhandelt u over verscheidende onderwerpen. Een adviesaanvraagtraject is één van de meest voorkomende situaties waar duidelijk naar voren komt of u het onderhandelen goed in de vingers heeft.

Niveau: Starter/beginner

Verkiezingen ondernemingsraad

Verkiezingen ondernemingsraad

Iedere ondernemingsraad moet regelmatig, meestal om de drie jaar, verkiezingen organiseren. Dat kan behoorlijk wat tijd en energie kosten. Maar gelukkig hebben wij ruime ervaring met het opzetten en begeleiden van de OR-verkiezingen. Na het volgen van de (online) cursus ‘OR-verkiezingen’ is het organiseren van verkiezingen vrij eenvoudig en weet u hoe u uw collega’s kunt motiveren om zich kandidaat te stellen.

Niveau: Starter/beginner

Effectief functioneren als or

Effectief functioneren als ondernemingsraad

In de meeste organisaties werken mensen samen. Ook uw ondernemingsraad is team. En wat is nou leuker dan het werken in een succesvol, lekker draaiend team. Zo’n team waarin men gebruik maakt van elkaars verschillende kwaliteiten, bereid is van elkaar te leren en het resultaat méér is dan de som van ieders afzonderlijke bijdrage. Helaas is dat niet de praktijk van alledag.

Niveau: Starter/beginner

Als ondernemingsraad ga je natuurlijk op training

Je ontwikkelen als ondernemingsraad lid is belangrijk. U voelt zich verantwoordelijk, wil wat betekenen voor de collega’s en wil het bedrijf eens van een andere kant bekijken. En misschien stiekem is het ook wel lekker om bezig te zijn met het OR -werk dan met het ‘echte’ werk. U neemt uw taak als ondernemingsraad lid serieus.

Een training kan een wereld van verschil betekenen voor de ondernemingsraad en zeker voor u als ondernemingsraad lid. U blijft door onze trainingen op de hoogte van actuele onderwerpen, vergaart relevante kennis over een bepaald onderwerp en maakt dat u een goede sparringpartner bent voor directie. U wordt gezien als de persoon binnen uw ondernemingsraad waarop men kan bouwen. U kennis doet er toe en datgene wat u leert tijdens onze trainingen blijft ook niet onopgemerkt bij bestuurder, management en collega’s.

Onze jarenlange ervaring vanuit het veld vertalen wij terug naar onze trainingen. Op deze wijze kunnen wij u meteen voorzien van praktische toepasbare handvatten uit de praktijk. U kunt direct aan de slag met het onderwerp.

Wat bijzonder handig is: u krijgt een veelheid aan materiaal mee. Hiermee kunt u zo nodig onmiddellijk aan de slag. Het gaat daarbij om checklists, modelbrieven, plannen van aanpak en relevante artikelen.

Verder krijgt u praktische tips, checklists, stappenplannen en modelbrieven mee, waarmee u direct uw voordeel kunt doen.

Boek nu één van onze trainingen.