Trainingen ondernemingsraad

Nieuw in de ondernemingsraad

Nieuw in de ondernemingsraad

Als je net lid bent geworden van een ondernemingsraad, komt er heel veel op je af. Alles is nieuw en je weet nog niet wat jullie rechten en plichten zijn. Wat wordt er als OR-lid eigenlijk van je verwacht? Wat dien je te doen, wat moet je kunnen? Hoe zorg je ervoor dat het team goed samenwerkt. Welke afspraken maken we met elkaar en zijn alle verwachtingen duidelijk. Wat ziet de OR als zijn toegevoegde waarde. Welke taken passen het beste bij jouw? Hoe ga je om met de achterban en bestuurder? Met andere woorden: We hebben er zin in en  helpen jullie graag op weg.

Niveau: Starter/beginner

Leidinggeven aan de ondernemingsraad

Leidinggeven aan de ondernemingsraad

Iedere ondernemingsraad heeft een dagelijks bestuur. En dit is niet zomaar een ‘titel’, want dit brengt de nodige verantwoordelijkheden met zich mee. Je bent grotendeels verantwoordelijk voor het ‘reilen en zeilen’ van de OR.

In deze training komen de benodigde vaardigheden van het DB als het ‘managen’ van jouw ondernemingsraad zonder de baas te zijn uitvoerig aan de orde. Je krijgt helder welke interventies nodig zijn om jouw OR team verder te brengen. Je kijkt na afloop van deze training gegarandeerd anders aan tegen jouw eigen OR team.

Niveau: Afgestemd op de groep

Strategisch en overtuigend adviseren

Strategisch en overtuigend adviseren

In de training ‘Overtuigend en strategisch adviseren’ leer je alles over het adviseren.

Wat werkt in de praktijk en wat niet? Welke invloed momenten zijn er tijdens het adviseren? Je leert het effect van het onderhandelen voor het moment van adviseren en het maken van de juiste afspraken. Je leert dat er verschillende soorten adviezen zijn en hoe je deze het beste kunt formuleren. Je leert dat strategisch en overtuigend adviseren meer is dan een geschreven advies. Na deze training heb jij een invloedrijk advies in de vingers, een advies waar de bestuurder niet omheen kan.

Niveau: Je hebt al een keer een adviesstraject meegemaakt

Functiewaardering, beoordelen en belonen

Functiewaardering, beoordelen en belonen en de taak van de Ondernemingsraad

Tijdens de training ‘Functiewaardering, beoordelen en belonen’ leer je alle in en outs over dit onderwerp en weet je wat de positie is van jouw ondernemingsraad. Je weet waar je op moet letten als de bestuurder met wijzigingsvoorstellen omtrent functiewaarderings-, beoordelings- en/of beloningssystemen komt.

Na deze training laat jij je niets meer wijs maken over dit thema.

Niveau: beginner tot ervaren

Masterclass WOR

Masterclass WOR

Je bent al een tijdje lid van de OR en toch heb je het gevoel dat je zaken mist. Dat er meer uit te halen valt en dat je meer invloed wilt hebben. Je wilt er zeker van zijn dat je weet dat bepaalde zaken advies- of instemmingsplichtig zijn? En je wilt weten hoe je het ‘spel’ nog beter kan spelen om echt invloed te hebben. Dan is de Masterclass WOR wat je nodig hebt.

Na deze Masterclass beheers jij het ‘echte’ spel.

Niveau: Beginner tot ervaren

Achterbancommunicatie is een specialisme

Achterbancommunicatie is een specialisme

Hoe fijn zou het zijn als de achterban spontaan aanklopt bij de OR voor zaken die leven binnen de organisatie. Zaken die je kan oppakken zodat jouw OR echt iets kan betekenen voor de collega’s. Helaas ervaar je dit anders in de praktijk.

Na deze training weet je je collega’s echt te bereiken en leer je dat de acherban eigenlijk niet bestaat. Wil je weten hoe dit zit? dan verwelkomen wij je graag op de cursus: Achterbancommunicatie is een specialisme.

Niveau: Starter/beginner

Fusies en overnames

Fusies en overnames

Als jouw onderneming te maken krijgt met een fusie dan zorgt dat altijd voor veel onrust. In de praktijk is een fusie altijd een overname, en dat is bijna nooit leuk voor de werknemers van de overgenomen partij, zeker niet als jouw bedrijf wordt ingelijfd door een belangrijke concurrent. Daarom wil je er zeker van zijn dat de fusie een juiste keuze is en als dat zo is dan wil je de allerbeste afspraken maken voor je collega’s zodat je met een gerust hart kan bouwen aan de nieuwe onderneming. Met andere woorden als je goed voorbereid wilt zijn dan zien wij je graag op onze training.

Niveau: Als u denkt dat het gaat gebeuren

Financieel beleid

Financieel beleid: eindelijk duidelijkheid over de cijfers

Ondernemingsraden hebben in toenemende mate te maken met de financiële cijfers en managementinformatie. Waar de ene ondernemingsraad complete financiële boekwerken krijgt dient de andere te zeuren om de cijfers. En als je de cijfers hebt dan vraag je je regelmatig af wat je er als ondernemingsraad mee kan en moet.

Je wilt graag beoordelen op basis van de financiële cijfers of het goed gaat met jouw onderneming en als het even kan weten of de directie moet of gaat ingrijpen. Na deze training weet je wat je moet met de finaciele cijfers en kun je inschatten of er wat komen gaat.

Niveau: Starter / Beginnend ervaren

Effectief onderhandele

Effectief onderhandelen als ondernemingsraad

Of je nu wilt of niet, maar je onderhandelt vaker dan je denkt. In sommige gevallen krijg je je zin en soms ook niet. Hoe je het ook wendt of keert, je wilt gewoon invloed uitoefenen. Als ondernemingsraad onderhandel je over verscheidende onderwerpen. Een adviesaanvraagtraject is één van de meest voorkomende situaties waar duidelijk naar voren komt of jullie het onderhandelen goed in de vingers hebben. Met deze training leer je alle ins en outs van het onderhandelen als ondernemingsraad.

Niveau: Starter / Beginnend ervaren

Verkiezingen ondernemingsraad

(digitale) OR Verkiezingen

Iedere ondernemingsraad moet regelmatig, meestal om de drie jaar, verkiezingen organiseren. Dat kan behoorlijk wat tijd en energie kosten. Maar gelukkig hebben wij ruime ervaring met het opzetten en begeleiden van de OR-verkiezingen. Na het volgen van de training ‘OR-verkiezingen’ is het organiseren van verkiezingen vrij eenvoudig en weet je hoe de collega’s kunt motiveren om zich kandidaat te stellen. Met deze training worden de verkiezingen een succes.

Neem ook eens een kijkje op onze website KiesjeOR: Het digitale verkeizingsplatform voor jullie OR verkiezingen.

Niveau: Als het binnenkort voor de deur staat

Effectief functioneren als or

Effectief functioneren als ondernemingsraad team

In de meeste organisaties werken mensen samen. Ook jouw ondernemingsraad dient samen te werken en het liefst als een goed effectief funtionerend team. Want wat is nou leuker dan het werken in een succesvol, lekker draaiend team. Zo’n team waarin men gebruik maakt van elkaars verschillende kwaliteiten, bereid is van elkaar te leren en het resultaat méér is dan de som van ieders afzonderlijke bijdrage. Tijdens en na deze training ga jij het beste halen uit jouw OR team.

Niveau: Afgestemd op de groep

Neem contact op

Wij denken graag met je mee over jullie OR-vraagstukken. Heb je een vraag over Ondernemingsraad.nl of over onze diensten? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Snel schakelen en direct een antwoord? Wij zijn bereikbaar op 034-4608201

Hidden
Naam(Vereist)

Als ondernemingsraad ga je op training

Je ontwikkelen als ondernemingsraad lid is belangrijk. U voelt zich verantwoordelijk, wil wat betekenen voor de collega’s en wil het bedrijf eens van een andere kant bekijken. En misschien stiekem is het ook wel lekker om bezig te zijn met het OR -werk dan met het ‘echte’ werk. U neemt uw taak als ondernemingsraad lid serieus.

Een training kan een wereld van verschil betekenen voor de ondernemingsraad en zeker voor u als ondernemingsraad lid. U blijft door onze trainingen op de hoogte van actuele onderwerpen, vergaart relevante kennis over een bepaald onderwerp en maakt dat u een goede sparringpartner bent voor directie. U wordt gezien als de persoon binnen uw ondernemingsraad waarop men kan bouwen. U kennis doet er toe en datgene wat u leert tijdens onze trainingen blijft ook niet onopgemerkt bij bestuurder, management en collega’s.

Onze jarenlange ervaring vanuit het veld vertalen wij terug naar onze trainingen. Op deze wijze kunnen wij u meteen voorzien van praktische toepasbare handvatten uit de praktijk. U kunt direct aan de slag met het onderwerp.

Wat bijzonder handig is: u krijgt een veelheid aan materiaal mee. Hiermee kunt u zo nodig onmiddellijk aan de slag. Het gaat daarbij om checklists, modelbrieven, plannen van aanpak en relevante artikelen.

Verder krijgt u praktische tips, checklists, stappenplannen en modelbrieven mee, waarmee u direct uw voordeel kunt doen.

Boek nu één van onze trainingen.