(Digitale) OR Verkiezingen

Training ondernemingsraad

(Digitale) OR Verkiezingen

Iedere ondernemingsraad moet regelmatig, meestal om de drie jaar, verkiezingen organiseren. Dat kan behoorlijk wat tijd en energie kosten. Maar gelukkig hebben wij ruime ervaring met het opzetten en begeleiden van de OR-verkiezingen.

Na het volgen van de (online) cursus ‘Ondernemingsraad verkiezingen’ is het organiseren van verkiezingen vrij eenvoudig en weet u hoe u uw collega’s kunt motiveren om zich kandidaat te stellen.

U ontmoet meteen andere OR leden waarmee u kennis en ervaring kunt uitwisselen en bouwt u meteen aan uw netwerk (handig voor later)

Na afloop van de training

  • Weet u aan welke spelregels u zich moet houden bij het organiseren van OR-verkiezingen
  • Weet u wat er komt kijken bij het organiseren van verkiezingen en kunt u dit zelf gestructureerd aanpakken
  • Weet u wat u tijdens een zittingsperiode al kunt doen om zo veel mogelijk mensen te interesseren voor het OR-lidmaatschap
  • Weet u welke instrumenten u kunt inzetten om zo veel mogelijk kandidaten te werven; weet u wat u wel en niet moet doen tijdens het voeren van persoonlijke gesprekken met potentiële kandidaten

Voor wie is de training

  • Voorbereidingscommissie die verantwoordelijk is voor de komst van een OR
  • Voor de OR waar binnenkort de verkiezingen
  • Voor de deur staat voor iedereen die te maken heeft met OR-verkiezingen

Beschikbare Trainingsdata

 

  • 2 April 2024

Je krijg je alle presentaties, checklists in een handige A5 boeken mee. Uiteraard ontvang je ook alles digitaal.

Het programma van de training

Het programma bekijken

09.15 – 09.30 Inloop en ontvangst

9.30 – 10.15 Spelregels voor OR-verkiezingen
Bij het organiseren van OR-verkiezingen moet u rekening houden met een aantal spelregels, die onder meer zijn vastgelegd in de wet en uw eigen reglement. We bespreken de belangrijkste spelregels.

10.15 – 11.00 Tussentijdse verkiezingen
Met betrekking tot tussentijdse verkiezingen kunnen afwijkende spelregels gelden. We bespreken de belangrijkste aandachtspunten en geven aan welke keuzes u hierbij moet maken.

11.00 – 11.15 Pauze

11.15 – 12.30 Draaiboek OR-verkiezingen
We bespreken alle uit te voeren handelingen aan de hand van het draaiboek van KiesjeOR. Dit draaiboek krijgt u uiteraard mee naar huis. Om u op weg te helpen, krijgt u daarnaast de beschikking over een tal van standaardbrieven.

12.30 – 13.30 Lunch

13.30 – 14.45 Kandidaten werven
We geven aan wat u tijdens de zittingsperiode al kunt doen om uw collega’s te interesseren voor het OR-lidmaatschap. Ook laten we zien hoe u een campagne kunt opzetten om kandidaten te werven.

14.45 – 15.00 Pauze

15.00 – 16.00 Praten met de kandidaten
Een belangrijk onderdeel van een wervingscampagne is het voeren van gesprekken met potentiële kandidaten. We geven aan wat u hierbij wel en niet moet doen.

16.00 – 16.30 Samenvatting van het geleerde.

Training boeken
Boek de training of neem een optie
Tarieven

€ 395,- p.p. excl. BTW

Ga voor maatwerk
Als je met meer dan vier OR leden komt, dan is een maatwerk cursus een betere optie
Score: 8.3

De beoordeling van onze cursisten

Persoonlijk advies nodig?

Nog vragen of liever persoonlijk advies. Wij adviseren je kosteloos wat het beste aansluit aan jullie behoefte.
 

Hidden
Name(Vereist)
Toestemming
Waarom ondernemingsraad.nl

20 jaar ervaring

Praktisch en meteen toepasbaar
Handig naslagwerk
Ontmoet andere OR leden

Training ondernemingsraad

Voor na de training handig naslagwerk

De trainer is ook na de training beschikbaar voor jullie OR

De training bevat veel praktische tips, checklists en alles direct toepasbaar

Na de training ontvang je alle presentaties, handboeken en ander materiaal

*De training vindt plaats op onze eigen locatie: koffie thee, frisdrank en versnaperingen. De lunch is inbegrepen, gratis parkeren, centraal gelegen in Nederland (Nieuwegein) en makkelijk te bereiken.

Cursusboek Nieuw in de Ondernemingsraad
Aanmelden voor de training

(Digitale) or verkiezingen

Hidden
Voor- en achternaam(Vereist)
Deelnemerslijst
Voor- en achternaam
Emailadres
 

Meer dan 72 ondernemingsraden gingen je voor

Mooie woorden van onze klanten

Ook wij kijken terug op twee mooie dagen waarbij bij ons naast jouw levendige manier van presenteren m.n. de eye openers zijn bijgebleven.

De door jou aangereikte handvatten en inzichten zullen wij zeker toepassen, waardoor de OR steviger in haar schoenen zal staan en beter in staat zal zijn haar doelen te bereiken.

E. van Breemen

Voorzitter, Dynniq Energy BV

Als OR hebben we weer genoten van de manier waarop jij complexe materie omzet naar praktische handvatten. De anekdotes en voorbeelden waren zeer herkenbaar.

Persoonlijk wil ik je bedanken voor de sterk inhoudelijke training. Ben veel te weten gekomen over arbeidsvoorwaarden en hoe een reorganisatie echt in de praktijk verloopt. Dit hadden wij echt nodig voor de aankomende periode.

Jill Leysner

OR Lid, Aviapartner B.V.

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk kregen de leden inzicht in het OR werk, handvatten voor overleg etc. Het waren geweldige leuke en leerzame 2 dagen op een mooie locatie in Nieuwegein.

Opvallend is, nu een tijd verder, dat de OR leden het nog steeds hebben over de gegeven voorbeelden en tips en trucs. Dat heb ik met mijn ervaring niet eerder meegemaakt en zegt wat over de kwaliteit van de cursus.

Mieke Somer

Ambtelijk secretaris, Dianet

Wij werken onder andere voor

Curium
Signify
Partou
Gemeente Utrecht
DHL

Direct advies nodig?

Wij denken graag met je mee over jullie OR-vraagstukken. Heb je een vraag over de training, Ondernemingsraad.nl of over onze diensten? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Snel schakelen en direct een antwoord? Wij zijn direct bereikbaar op 034-4608201

Hidden
Voor- en achternaam(Vereist)
Vanaf drie maanden!

1 januari 2022 is de WOR op enkele punten gewijzigd. Werknemers krijgen sneller actief en passief kiesrecht voor de ondernemingsraad. Na drie maanden in dienst bij de werkgever mag iemand stemmen (actief kiesrecht) en zich verkiesbaar stellen (passief kiesrecht) bij verkiezingen voor de ondernemingsraad.

Stappenplan OR verkiezingen

In je OR-reglement is beschreven waar je je aan moet houden tijdens de OR-verkiezingen. Dit dien je strikt te volgen anders loop je het risico dat alles over moet! Check deze voordat je begint aan de verkiezingen.

Verzorgen jullie ook de digitale verkiezingen

Jazeker. Dat doen we vanuit ons digitale  verkiezingsplatform KiesjeOR.nl.  Het eerste digitale verkiezingssysteem dat de ondernemingsraad écht volledig ontzorgd. Neem gerust een kijkje.