Webinar: Wet Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden en de ondernemingsraad

Cover Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
Auteur:
Rick de Jong

Geplaatst op:

3 september 2022
In categorie:

Ons webinar

wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden en de OR is helaas al geweest

Maar gelukkig kunt u ons webinar nog terug kijken

klik hier

Leuk, maar wat moet je daar nu mee als OR? Nou, meer dan je denkt! 🧐

In ons gratis webinar 15 september om 10:00 uur gaan we in op de wet en de belangrijkste gevolgen. Je krijgt de gevolgen van de nieuwe wet duidelijk toegelicht en wij gaan daarbij natuurlijk in op de rol van de OR.

Vijf veranderingen voor u en uw collega’s komen in ieder geval aan bod:
  
👉🏼  Uitbreiding informatieverplichting
👉🏼  Kosteloze scholing
👉🏼  Verzoek om meer voorspelbare arbeidsvoorwaarden
👉🏼  Geheel of grotendeels onvoorspelbare arbeid
👉🏼  Verbod op nevenwerkzaamheden ingeperkt

Wat betekent dit nu voor het HR-beleid en bestaande afspraken. Is jullie onderneming er klaar voor? Of liever gezegd is jouw OR er klaar voor?

In dit webinar gaan Derk Domela Nieuwenhuis van Bosch advocaten en Rick de Jong van ondernemingsraad.nl in op de wet, de belangrijkste gevolgen en gaan daarbij natuurlijk in op de rol van jouw OR.

Aanvullende informatie:

Waar.    : Online
Thema  : Wet Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
Kosten  : Gratis
Datum  : 15 September
Tijd.       : 10:00 tot 11:00 uur

Eerder maakten Derk en Rick een reeks Webinars “Hoe zit het nu eigenlijk …” over corona gerelateerde onderwerpen. Die Webinars hadden veel bekijks en werden zeer goed beoordeeld. Nu dus een tweede, nieuwe reeks.

In deze nieuwe reeks “Hoe zit nu eigenlijk met…” praten Derk Domela Nieuwenhuis (Bosch advocaten) en Rick de Jong (Ondernemingsraad.nl) je iedere keer kort en bondig bij over een actueel onderwerp. Daarbij gaan zij in op de positie van de ondernemingsraad en vanzelfsprekend ook op de in praktijk levende vragen.

Nieuwsgierig geworden en wil als ondernemingsraad alles weten of de implementatie van de Wet Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden werken? Meld je dan aan voor 15 september

Rick de Jong

Rick de Jong adviseert ondernemingsraden bij bedrijfskundige en juridische vraagstukken. Denk aan ondersteuning en het inbrengen van expertise bij reorganisaties, fusie, overnames, harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, sociaal plan en andere complexe verandertrajecten. Contra-expertise vanuit bedrijfskundig en juridisch perspectief met hoogwaardige procesbegeleiding en het verkrijgen van invloed zijn daarbij zijn belangrijkste aandachtsgebieden. In al die jaren heeft hij honderden ondernemingsraden bijgestaan tijdens advies- en instemmingstrajecten op allerlei terreinen, in vrijwel alle sectoren.

Gerelateerde artikelen

Wij werken onder andere voor…

Gemeente Utrecht
Copaco
De Rijke
BAT
Visma