OR Instemming corona 2G, 3G of helemaal geen G!

Instemming corona G2

U zult misschien even denken aan het internet en dat we al in het tijdperk leven van 5G maar we bedoelen hier natuurlijk de 2/3G van corona.

Afgelopen vrijdag zijn de nieuwe corona maatregelen afgekondigd en sinds vandaag van kracht. Ze zijn afgekondigd tot 4 december, in de hoop dat besmettingen zullen afnemen.

Corona lichte ‘lockdown’

Of de ‘lichte lockdown’ genoeg zal zijn is nog maar de vraag. Maar menig mens is de mening toegedaan dat het hier niet bij zal blijven. De aankomende drie weken worden voorbereidingen getroffen die passen bij de huidige situatie en de tijdsgeest waarin we nu leven volgens Hugo de Jonge.

Instemming ondernemingsraad

Voorbereidingen worden getroffen voor de invoering van 2G of zelfs 3G. De keuze voor 2G of 3G wordt overgelaten aan de werkgever en gaat in overleg met de werknemers. Bij invoering van 2G of 3G lijkt het zelfs te neigen naar een taak voor de ondernemingsraad. Er is misschien zelfs instemming nodig van de ondernemingsraad (artikel 27 WOR)! Er werd door Hugo de Jonge tijdens de persconferentie verwezen naar de ondernemingsraad. Ben benieuwd!

Niet alleen of het voorgelegd gaat worden aan de OR maar ook naar een gepaste instemming.

Auteur:
Rick de Jong
Geplaatst op:
14 november 2021

Kosteloos OR advies ontvangen?

Wij sturen werkelijks nieuws, tips en inspiratie voor de OR. Gericht aan de leden, bestuurder en HR-manager.
 

Hidden
Name(Vereist)
Toestemming

Praktisch en meteen toepasbaar

20 jaar ervaring

Handig naslagwerk

Ontmoet andere OR leden

Laatste blog

Het is net niet gelukt en nu?

Het is net niet gelukt en nu?

Bovenstaande foto is afkomstig uit het AD © AFP Het Nederlands elftal heeft de halve finale niet gehaald. De één vindt het jammer en de andere is blij dat het voorbij is (misschien niet eens vanwege de gekte maar vanwege Qatar of je geeft gewoon niets om voetbal). De...

Lees meer

Gerelateerde artikelen